Livskraft
Gennem den løbende dialog med Grundtvig og Kim Larsen viser Sørine Gotfredsen, at enhver kan få adgang til en skønhed og rigdom, der bedst beskrives som livskraft. Det handler om at lede efter dybden i livet frem for at lede dybere i sig selv efter svar og identitet.
Jeg vil ikke nedgøre kærligheden, men i stedet ære mennesket ved at understrege, at også den, der aldrig med sikkerhed mødte kærlighed fra et andet menneske, har kræfter til at leve. Jeg vil blot sige, at størst af alt er livet selv.” – Citat fra bogen
Grundtvig og Kim Larsen ejede begge den sande skjalds kraft. De kunne med deres sange forbinde mennesker med hinanden, med jord og himmel. Grundtvig digtede bedst og mest, når han havde overvundet en af sine store og smertefulde sjælelige kriser. Kim Larsen gav ofte stemme til de forfløjne drømme og gadens poesi. De to digtere var fælles om at betragte mennesket som værdigt, at give det sjæl og ånd.
Gennem den løbende dialog med Grundtvig og Kim Larsen viser Sørine Gotfredsen, at enhver kan få adgang til en skønhed og rigdom, der bedst beskrives som livskraft. Det handler om at lede efter dybden i livet frem for at lede dybere i sig selv efter svar og identitet.
50 bibeltekster du skal kende
Bibelens højdepunkter udvalgt af Sørine Gotfredsen
Ingen bog er vigtigere at kende end Bibelen. Det mener præst og debattør Sørine Gotfredsen, der ser spor af den overalt: i sproget, i historien, i kulturen, i vores indre tankeverden. Jo mere man kender til Bibelen, desto bedre forstår man derfor også verden og sig selv. Men hvad er egentlig det vigtigste i Bibelen?
Som Sørine læser biblen
Varmt og personligt deler Sørine Gotfredsen i denne bog ud af sine livserfaringer og tanker. Forfatteren er kendt i offentligheden for skarpe og eftertænksomme analyser af vores kultur og samfund – og for modet til at stikke næsen frem med ikke altid populære synspunkter.
Tolv tiltaler
Vi lever i lidt risikofyldte tider, hvor der kan opstå kløfter mellem os, fordi vi vænner os til at dyrke forskellighederne og rettighederne og ønsket om at blive æret som netop mig. Men vi må ikke lade de individuelle modsætninger fylde for meget, og kristendommen er i sig selv den tiltale, der binder os sammen på tværs af alt. Med sin seneste bog Tolv Tiltaler forsøger Sørine Gotfredsen at gøre det klart, hvor meget af det, vi taler om lige fra kønsideologi, til kronprins og værdidebat har tråde til kristendommen.
Fri os fra det onde
Ethvert menneske erfarer, at der findes andet end gode kræfter i verden og i én selv, men vi har svært ved at tale om det. Det er en mangel, og med inspiration fra både teologien, Martin Luther, litteratur, debat og virkelighedens grusomhed skal vi prøve at forstå, hvad det betyder for vores menneskesyn og opfattelse af gudsforholdet at forholde sig til ondskab. Med udgangspunkt i sin bog Fri os fra det onde argumenterer Sørine Gotfredsen for, at det onde skal genopdages, for at vi for alvor kan forstå, hvad godhed og frihed er. Og hvad et menneske er.
Løft Blikket
Nåde i narcissimens tid
Ligesom i myten om den græske gudesøn Narcissus er det moderne menneske hele tiden i fare for at gå til i selvforelskelse. Vi kalder det noget andet: selvstændighed, alene-tid og personlig prioritering, men de mange forskellige navne ændrer ikke ved, at det omgivende bliver valgt fra.
At leve med Kierkegaard
Sørine Gotfredsen hviler den ellers altid skarpe og polemiske pen, når hun i denne åbenhjertige og personlige bog fortæller om Søren Kierkegaard som guide midt i kærlighedssorger og eksistentiel hjemløshed.
Den åndeløse dansker
Er danskerne i færd med at udvikle sig til et åndløst folk? Sådan spørger Sørine Gotfredsen, debattør, journalist og præst, i denne bog. Og svarer selv: Ja, vi savner ånd især hos de mennesker, der sætter den offentlige dagsorden.